20
Antologi Cerpen: Mata Memandang Hati Menyebut
RM36.00 RM45.00
Antologi Cerpen: Mata Memandang Hati Menyebut
Price RM36.00 RM45.00
Product SKU 9789672064596
Size (L x W x H) 19.4 cm x 11.5 cm x 2.2 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Antologi Cerpen: Mata Memandang Hati Menyebut

Editor: Bainah Mustafa & Che Mas Saud, 2017

ISBN 978-967-2064-59-6, 401 hlm., RM 45.00

 

Antologi Cerpen Mata Memandang Hati Menyebut, merupakan himpunan cerpen yang ditulis oleh penulis-penulis baharu yang pertama kali menceburi bidang penulisan kreatif. Selepas mengikuti kursus Bengkel Penulisan Cerpen anjuran UUM Press dengan kerjasama Institut Pendidikan Guru Kampus Darulaman, maka lahirlah kumpulan cerpenis baharu ini.

 

Karya kreatif penulis-penulis baharu ini di susur dan digalurkan dengan cukup indah dalam bentuk pemilihan watak, latar, gaya bahasa dan persembahan jalinan penceritaan yang cukup berkesan. Cerminan budaya bangsa kita terpancar dengan jelas untuk dijadikan rujukan pewaris negara.Era perubahan masa yang diserap dengan pelbagai pengaruh luar bergerak dengan pantas sekali. Namun ketertiban dan kesantunan budaya kita tercitra dan terpelihara dalam hasil karya penulis-penulis ini.

 

Tema Mata Memandang Hati Menyebut dipilih untuk mengajak dan memberi isyarat kepada masyarakat hari ini jangan bertangguh untuk melakukan sesuatu kerja yang baik. Kerja bertangguh tidak menjadi, akhirnya kita akan kehilangan peluang keemasan di depan mata dengan mudah. Kita memandang kejayaan orang, pada masa yang sama hati kita menyebut, kita berupaya untuk melakukan kerja itu, sayangnya kita tidak menyempurnakannya.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews