✿◕‿◕✿ #StayAtHome #KitaMestiMenang #jagajarak #socialdistancing #disiplindiri #selfdiscipline #penjarakansosial #staysafe
10% additional discounts when using coupon code KABI40 upon checking out
10
Keusahawanan & Pengurusan Perniagaan Kecil
RM58.50 RM65.00
Keusahawanan & Pengurusan Perniagaan Kecil
Price RM58.50 RM65.00
Product SKU 9833282237
Availability Out Of Stock
Description

Keusahawanan & Pengurusan Perniagaan Kecil

Abu Bakar Hamed, 2005

ISBN 983-3282-23-7, 316 hlm., RM65.00

 

Buku ini diterbitkan seiring dengan perkembangan bidang keusahawanan dan perniagaan yang menjadi nadi utama pembangunan ekonomi negara. Ilmu keusahawanan dan pengurusan perniagaan menjadi salah satu subjek utama bagi program tertentu di institusi pengajian tinggi.

 

Pada masa yang sama, bidang keusahawanan dan pengurusan perniagaan juga menjadi salah satu mata pelajaran yang diajar pada peringkat sekolah menengah. Sementara itu, agensi kerajaan dan swasta yang terlibat dalam pembangunan keusahawanan berperanan memindahkan ilmu pengurusan perniagaan kepada usahawan di seluruh Malaysia. Buku ini membincangkan semua aspek asas keusahawanan dan pengurusan perniagaan yang diperlukan oleh seseorang usahawan atau pengurus dalam mengurus syarikat perniagaan mereka. Buku ini mengandungi 18 bab yang merangkumi bidang keusahawanan, pengurusan, pemasaran dan kewangan.

 

Perbincangan dalam buku ini dimulakan dengan konsep keusahawanan dan perniagaan kecil yang membincangkan motivasi dan galakan perniagaan; keusahawanan dan perniagaan; sumbangan perniagaan kecil; masalah dan manfaat perniagaan kecil serta konsep usahawan bersepadu. Pembaca juga boleh membuat penilaian berhubung dengan nilai keusahawanan terhadap diri sendiri. Seterusnya perbincangan akan menyentuh persekitaran dan jaringan perniagaan,bentuk-bentuk perniagaan, idea memulakan perniagaan dan analisis persekitaran serta pembentukan rancangan perniagaan.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews