✿◕‿◕✿ #StayAtHome #KitaMestiMenang #jagajarak #socialdistancing #disiplindiri #selfdiscipline #penjarakansosial #staysafe
10% additional discounts when using coupon code KABI40 upon checking out
10
Pengurusan Perniagaan Islam: Konsep, Isu dan Pelaksanaan
RM58.50 RM65.00
Pengurusan Perniagaan Islam: Konsep, Isu dan Pelaksanaan
Price RM58.50 RM65.00
Product SKU 9789833827664
Availability Out Of Stock
Description

Pengurusan Perniagaan Islam: Konsep, Isu dan Pelaksanaan

Ab. Aziz Yusof & Ahmad Bashir Aziz, 2008

ISBN 978-983-3827-66-4, 516 hlm., RM 65.00

 

Buku ini disediakan khusus untuk pengurus dan bakal Pengurus Muslim dan juga bukan Muslim. Bagi pengurus dan bakal Pengurus Muslim kehadiran buku ini akan mengembalikan dan mengukuhkan keyakinan mereka bahawa Islam adalah agama yang syumul.

 

Buku ini juga turut membincangkan isu-isu berkaitan dengan pengurusan perniagaan yang boleh dipraktikkan dalam kehidupan harian. Sementara itu, bagi pengurus dan bakal pengurus daripada kalangan bukan Muslim, kehadiran buku ini akan membolehkan mereka membuat perbandingan antara pendekatan pengurusan perniagaan lazim dengan pengurusan perniagaan Islam.

 

Perlu ditegaskan nilai-nilai yang terdapat dalam pengurusan perniagaan Islam perlu didedahkan, diambil faedah dan dieksploit bagi membolehkan setiap pengurus dan bakal pengurus sama ada dalam kalangan Muslim dan bukan Muslim untuk lebih bersedia mengambil faedah daripada kelebihan yang terdapat dalam pengurusan perniagaan Islam.

 

Bagi mencapai tujuan murni ini, buku ini akan membongkar kekuatan yang dimiliki dalam pengurusan perniagaan Islam yang pernah diamalkan dan telah terbukti berjaya membawa kemakmuran hakiki kepada manusia sejagat untuk selama hampir 1,000 tahun.

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews