10
Teori dan Praktis Perhubungan Perusahaan di Malaysia
RM54.00 RM60.00
Teori dan Praktis Perhubungan Perusahaan di Malaysia
1 reviews
Price RM54.00 RM60.00
Product SKU 9789672363019
Size (L x W x H) 32 cm x 23.5 cm x 6 cm
Availability In Stock
Quantity
Description

Teori dan Praktis Perhubungan Perusahaan di Malaysia

Zulkiflee Daud &  Isa Mansor, 2019

ISBN 978-967-2363-01-9, 680 hlm., RM60.00

 

Buku ini memberi tumpuan kepada persekitaran hubungan majikan-pekerja, pihak yang terlibat dalam perhubungan perusahaan, proses perundingan kolektif, perjanjian kolektif, pertikaian industri, tindakan industri, menguruskan disiplin pekerja, kontrak pekerjaan dan penamatan kontrak pekerjaan Di samping itu, berdasarkan kepada amalan pekerjaan di Malaysia, beberapa bab di dalam buku ini membincangkan trend semasa atau isu-isu dasar dalam pengurusan pekerja di Malaysia.

 

Buku ini membincangkan secara menyeluruh dari segi topik dalam bidang perhubungan perusahaan berdasarkan amalan di Malaysia yang menjadi asas kepada analisis yang lebih mendalam berkenaan isu-isu di dalam bidang perhubungan perusahaan. Buku ini turut menawarkan bahan tambahan yang direka untuk memberi tumpuan dan realisme kepada kajian berkenaan sistem perhubungan perusahaan di Malaysia.

 

Buku ini sesuai untuk pelajar di pelbagai peringkat sama ada di peringkat Sarjana Muda dan Pasca Siswazah kerana ia menjelaskan fakta, proses, prosedur serta perundangan yang bersesuaian dengan topik yang dibincangkan. Selain itu, buku ini juga sesuai untuk dijadikan bahan rujukan oleh pengamal pengurusan sumber manusia di dalam industri kerana buku ini memberi tumpuan kepada prinsip, peruntukan akta dan kes-kes mahkamah yang boleh membantu untuk memahami tanggungjawab majikan dan hak-hak pekerja di tempat kerja.

Reviews (1)
view all
back
5
1 reviews